HISTORIEN OM "HA DET PÅ BADET"

Hvordan det hele startet? 

Høsten 1996 stod jeg opprådd for jobb, og tenkte at noe måtte gjøres. Jeg ringte Niels Peter Underland fra Teater Joker, og spurte om han hadde en idé til en barneforestilling; noe han hadde!

Ideen gikk ut på at vi to spilte flere roller, som vi forvandlet oss til bak et forheng, og at vi tok en tur til butikken Standard, for å høste inspirasjon og ideer blant kostymer, parykker og løsneser.

Etter en times tid i butikken hadde vi grunnideen klar for Ha det på badet, og begynte å øve på stuegulvet hjemme hos Niels Peter. Gjennom lek og improvisasjon kom vi etter noen uker frem til et resultat som vi kunne stå inne for, og som vi selv syntes var både morsomt og fengende. Det å gjøre dialogen på rim, ga oss rytme og fremdrift .

Vi prøvespilte for venner og bekjente og fikk respons på svakheter og styrker, og straks etter booket vi vår første forestilling i en barnehage. Responsen var god og selvtilliten gjorde oss modige nok til å leie Black Box og invitere barnehagene i Oslo området. Forestillingene ble raskt utsolgte og suksessen var et faktum! 

Frem til 2002 var forestillingen en del av Teater Jokers repertoar, men forestillingen har dukket opp med jevne mellomrom også etter dét. Niels Peter takket for seg etter 100 forestillinger, og siden har flere skuespillere vært innom; stort sett i tospann med undertegnede. Rundt 2000 forestillinger har blitt spilt fra Honningsvåg i nord til Lindesnes i sør, i regi av Den kulturelle skolesekken, Riksteateret, Teater Ibsen, Sogn og Fjordane Teater m.m.

Etter 4 års pause, er jeg nå klar for å ta grisene med ut på veien igjen. Med meg har jeg denne gangen Peder Opstad, og sammen skal vi glede nye generasjoner av barn i alle aldre!

Roger Hilleren

(Oslo, 1. aug 2018)